Referenties

Koos de Best en Ronald Lobee

Afgelopen zaterdag werd de laatste vlucht van de Classic CC Leiden 2019 vervlogen vanuit Fontenay voor sector 2 en het werd een redelijk goed verlopen vlucht zeker voor de westkant als je dat vergelijkt met andere sectoren die ook een vergelijkbare vlucht vlogen.

En de winnaar van deze vlucht drukte zijn neus voor het eerst aan het venster met de classic dit jaar en hoe door de 10e plaats te spelen in Afd 5 tegen +/- 9000 duiven dus ook teletekst en de 11e plaats te behalen in Sector 2 een topprestatie op zich tegen +/- 11000 duiven.

Deze duif is geschonken door Ad en Dionys Hoevenaars en zoon Rowdy uit Uden die dit jaar voor het eerst meededen aan onze classic op de verkoop zei Rowdy en zijn Opa Ad dat koop 2 van de verkoop deze duif dus in hun ogen de beste was ik geloofde ze niet en kocht koop 1 van hun en had ik nou maar geluisterd want ze hadden gewoon gelijk en zeiden ook dat het meer soort was voor op de dagfond en dat blijkt nu ook op Fontenay met deze vroege prijs .

Deze duif werd gekocht door onze good old Coen Lammerts en ik denk ook wel een beetje op advies van Jan Hoogenboom die een neusje heeft om de goede jonge duiven eruit te halen.

Aan deze duif zit ook nog een apart verhaal want via via kreeg ik te horen dat deze classic duif 20 juni werd verspeeld op 1 de eerste jonge duivenvlucht vanuit Duffel die zeer moeizaam verliep maar na ruim 1 maand keerde hij/zij terug op het hok bij Lammerts-Brouwer in Hoofddorp en werd weer voorzichtig ingespeeld op de jonge duivenvluchten om op deze laatste classic vlucht toe te slaan en van deze duif gaan we volgend jaar nog meer horen denk ik op de dagfond.

De 2e prijs werd gewonnen door een duif geschonken door Ferry Starrenburg (Gebr van der Berg) die zaterdag een tijdje als 1e melding en snelste duif in Afd 5 van Fontenay op de Compuclub Live stonden maar er bleek later nog 1 duif sneller te zijn, maar de classic duif was gekocht door Dicky Franke (Missy Classic voor insiders) en Theo van der Meer.

De 3e prijs was deze week voor een duif geschonken door Jan Hardam en gekocht door Dani van Duivenbode en deze duif had geplaatst bij Pascal Kramer uit Leiderdorp die op Fontenay alleen deze classic duif mee had en mooi op tijd draaide een 100 % score.

Er speelde deze vlucht 13 classic duiven in de prijzen in de bijlage zijn de overige prijswinnende duiven van Fontenay te zien.

Voor het totaal duifkampioenschap maakte de top 3 in de tussenstand van vorige week geen fouten en speelde ook op Fontenay alle drie in de prijzen dus betekend dit voor de eindstand voor het totaal duifkampioenschap dat de 772 geschonken door Neeske Karper dochter van Ton Karper de classic editie 2019 wint met 8 prijzen van de 9 vluchten deze duif was gekocht door het Dreamteam de Reisduif den Hoorn die deze duif hebben gestald bij de mannen van Delft Driebergen uit Rijnsburg allen proficiat met dit mooie resultaat.

De 2e plaats in de eindstand is de duif geschonken door Martin Heijne en of Koos de Best die werd gekocht door Willem Faas uit Abbenes die na vorig jaar de classic te hebben gewonnen nu ook weer op een mooie tweede plaats is geeindigd.

De 3e plaats in de eindstand is de duif geschonken door Freek van Os (hee die ken ik vrij goed) die op mijn advies werd deze gekocht door Frank Steenvoorden en zijn vader uit Noordwijk , en ik had nog afgesproken als de 924 thuis zou zijn van Fontenay was stuur dan even een App en die kreeg ik dat die er was op 14.38 uur dus op tijd voor de prijzen maar 2 minuten later kreeg ik nog een App dat van Delft Driebergen de 772 van Neeske Karper ook op 38 hadden gedraaid dus dat betekende dat de 772 de classic had gewonnen ik Ton Karper gelijk gebeld voor het goede nieuws te melden en die bleek en fan te zijn van de Flintstones want die slaakte de kreet van JABBADABADOE, maar toen zei ik jij hebt niet gewonnen Ton maar je dochter Neeske toch , O ja das waar ook.

De overige prijswinnende duifkampioenen zijn ij de bijlage te lezen en iedereen prociat gewenst en hopen dat jullie volgend jaar weer van de partij zijn en weer deelnemen.

Tot slot wil ik nog ik nog 1 schenker even apart noemen dat is Gerard Dekker uit Assendelft die dit jaar ook weer succes heeft in de classic net als vorig jaar trouwens en dat met 1 geschonken duif dat is zeer knap te noemen.

Vorig jaar had ik een bonnetje van hem gekocht omdat ik zeer positieve verhalen gehoord had en gelezen dat vele liefhebbers zeer succesvol zijn met duiven bij hem vandaan vraag het maar aan de mannen van Geerlings van Duijn uit Noordwijkerhout door de Blauwe Dekker waar zij zeer goed mee geslaagd.

Vorig jaar ging ik de gekochte bon verzilveren in Assendelft voor een jonge duif ik vertelde hem over onze classic en zoals jullie gewend zijn vraag ik dan altijd wil je ook meedoen aan onze classic , Gerard zei wacht even en ging zijn hok in en kwam met een schitterend blauw witpen duivinnetje terug en zei zet deze maar voor de classic deze werd gekocht door Ton Karper en verdiende geld ook nog wat voor beide liefhebbers en dit duivinnetje heeft dit jaar ook het zware dagfondseizoen in afd 5 doorstaan.

Dit jaar hetzelfde verhaal weer een bonnetje gekocht van Gerard en ook de toezegging van Gerard gehad dat die weer 1 duifje zou schenken en die kocht ik zelf op de classic , samen met Ton Karper er naar toe om ze op te halen en Ton die is ook niet van gisteren weten we inmiddels ook wel in Voorschoten en omgeving en toen Ton de 2 jonge duiven zag zitten bij Gerard 1 voor de bon en de geschonken jonge duif voor de classic zei ie Ronald ik heb toch nog wel plek hoor in mijn jonge duivenhok hoor en zie nu het resultaat van de classicduif van Gerard Dekker de 243 wordt 7e duifkampioen in de eindstand met 5 prijzen van de classic dit jaar de 243 is een zoon van zijn Bonte Favoriet die al in vele generaties goede duiven geeft.

Tot zover het is misschien een beetje lang verhaal geworden deze keer maar we hebben het graag gedaan en de prijsuitreiking van de classic is voorafgaand aan de verkoop van de classic van 2021 dat krijgen jullie nog tijdig bericht over en dan kan je ook weer aanmelden voor de classic 2021.

Omdat er 1 vlucht van de classic is vervallen ,zal het prijzengeld hiervoor nog worden verdeeld over de resterende vluchten dit volgt nog terzijnertijd.

Stamkaart 243Lobee

Auke van Duin

Dit jaar heb ik maar 1 keer deelgenomen aan een marathonvlucht. In het samenspel pak ik een mooie 2e plaats met een doffer (2018, ring van 2017) uit jouw duivin NL17-1148257. De nestbroer vloog de 52e in het samenspel.

Stamkaart 216 Freddy de Mul

Rene

Nl.2016-1407216 - Freddy de Mul

Beste Gerard, ik wil u mededelen dat de kras doffer zie stamboomkaart die ik destijds van u heb afgenomen zich als een ware kweker heeft ontpopt, ik heb daar de 3e Nationale winnaar van Bergerac uit gekweekt, dit zijn niet de eerste strepen die hij verdiend en vind dat U dit als referentie op uw conto mag schrijven omdat hij afkomstig is van uw fantastisch kweekhok "Gemade" in Assendelft. Neem niet weg dat ik de kweker ben van deze crack, maar vind dat u daar ook deel van uitmaak. Vriendelijke sportgroeten vanuit "HuisjeWelteltevree".

Stamkaart 216 Freddy de Mul

Provenciaal Argenton

Nationaal Chateauroux

Chateauroux juni 2018

Nationaal Chateauroux

Provinciaal Chateauroux

Dark Roman

De Dark Roman van Hans Romijn heeft als moeder de NL. 12-375 welke komt van het kweekhok GEMADE in Assendelft. De "375" komt van vaderskant uit een kleinzoon van de 1e Nationaal Narbonne x een dochter van de 5e national Marseille. Moeder is de Arianne, broers en zusters van haar vlogen meermaals kop van Barcelona, maar ook de 1e national Bordeaux, 3e national Dax. Zij is een prachtige duif uit de lijn van De Spin en de Barcelonaduivin van Hans Knetsch.

Dark Roman Hans Romijn

De vier zesjes

De 4 Zesjes werd als jaarling voornamelijk gespeeld op de vitesse/midfondvluchten. Hij vloog wel zijn prijzen, vroege ook, maar de echte spirit om in de kop te eindigen ontbrak. Dat was de reden dat hij doorgetrokken werd naar de dagfond. Op de 1e twee dagfondvluchten, dat overigens de laatste 2 waren dat jaar meldde hij zich meteen van voren. Dit jaar liet hij zien uit het goede hout gesneden te zijn. Behalve de vlucht de 2e vlucht vanuit Le Mans wist hij goede prestaties neer te zetten hetgeen zich in 2016 vertaalde in duifkampioenschappen.

Vlucht

Rayon

Fondclub

Afdeling

Chateaudun

38/786

99/3546

138/4590

Le Mans 1

7/695

10/3326

10/4060

Chateauroux

5/490

12/2868

13/3638

Le Mans 2

50/425

207/2140

254/2796

Argenton

8/267

46/1667

56/2122

De vier zesjes

P.W.A. van der Meulen, Sirjansland

De NL11-4401021 De ‘Gemade Doffer’ 10e nat. Barcelona 2014
De ‘Gemade Doffer’ is als jong aangekocht bij kweekhok Gemade in Assendelft . Dat is het kweekhok van Gerard Dekker en de ‘Gemade Doffer’ vloog in 2013 eerder de 803e nat. Barcelona en hij is grotendeels van het soort van de gebr. Brugemann uit Assendelft.

Walter GEMADE Doffer

Andre en Jolanda Kniest uit Didam

Vloog als jong in 2015 5 x raak van de 5 inkorvingen
85e van 1535 duiven
83e van 1886 duiven
200e van 1444 duiven
98e van 1119 duiven
100 van 888 duiven en
75e van 682 duiven

Andre en Jolanda Kniest

Gerard Dekker wint Vierzon in Fondclub Noord-Holland

De derde dagfondvlucht van het seizoen vanuit het Franse Vierzon is gewonnen door Gerard Dekker. Zijn jaarling doffer overbrugde de krappe 616 km met een snelheid van ruim 1306 m.p.m. Dit was goed voor de eerste prijs in de Fondclub. De tweede plaats werd bezet door Dick Meerman uit Amsterdam en het podium werd voltooid door Anne van Meerkerk.

Gerard speelt enkel doffers op klassiek weduwschap. Tot en met 2013 gingen deze vanwege drukte met werk eenmaal per week los. Sinds augustus vorig jaar is Gerard met pensioen en derhalve kunnen de doffers nu dagelijks hun rondes maken. Dit gebeurt 's morgens vanaf 08:00. De doffers worden allen in bakjes in de broedhokken gevoerd. Dit gebeurt volgens het Finesse voersysteem van Natural wat bestaat uit drie verschillende mengelingen, oplopend qua zwaarte. Tweemaal daags wordt 20 gram voer per duif verstrekt en naarmate de inkorving dichterbij komt wordt de samenstelling van het voer zwaarder. Tevens krijgen de duiven bijproducten van Natural zoals biergist en lookolie. De medische begeleiding is wanneer niet nodig, zeer gering. Twee weken voor het seizoen wordt een geelcapsule van Nanne Wolff opgestoken en na de vlucht wordt er wekelijks ontsmet met MC van Nanne Wolff. Mochten de duiven niet in orde zijn wordt er natuurlijk ingegrepen, maar dit gebeurt niet preventief.

Dat de winnende jaarling doffer het niet van een vreemde heeft moge duidelijk zijn. De vader won vorig jaar zelf al de eerste van Peronne in Rayon C en is een kleinzoon van de Las Vegas van Gebr. Van Toor (Heremans- Ceusters). De vader is vanaf vorige week ingehouden omdat ook de in 2014 gekweekte jongen stuk voor stuk weer even vitaal en goed gebouwd zijn. De moeder komt uit het oude soort van Gerard Dekker te weten de lijn van de 610 welke 2e Provinciaal duifkampioen jong werd en als jaarling 3e midfondduif van Nederland met twee provinciale overwinningen. Ook op andere hokken komen al meerdere provinciale overwinnaars uit de lijn van de 610.

Gerard van harte proficiat en succes met het verdere seizoen!

Onze reporter Gerard Dekker nu zelf in het zonnetje na zijn zege op Vierzon

De Vierzon winnaar

De Favoriet

11e nationaal Barcelona 2014 van Walter van der Meulen uit Sirjansland

Een 100% Brugemann rechtstreeks Kweekhok GEMADE - Assendelft

11 nationaal Barcelona voor Walther van der Meulen

Mario Oliviera - Portugal - juni 2013

Mr Dekker another wonderful weekend for my 8410634/08 (DEKKER X FIGO) that this weekend was devoted NATIONAL CHAMPION SPORT ABSOLUTE and will represent my country in Europe.

Mario Olviera

 

Mario Oliviera - Portugal - juni 2013

Mr Dekker
Another campaign came to an end and I am pleased to present you the best rating of my 634/08 which is 50% Dekkerx Figo ......

Usagre II 282,429km 667 pombos
Obejuna 345,845km 503 "
Albacete II 621,622Km 204 "
Luciana I 418,933km 679 "
Cardena I 434,432Km 643 "
La-Roda 581,384Km 298 "
C.S.Pedro 329,556Km 471 "
La-Roda 581,384Km 2592 DISTRITAL
Cardena II 434,432Km 594 pombos
La Roda II 581,384km 168 "
Montalvo 611,668km 270 "
S.Bento   714 "
El Viso   699 "
Usagre 282,429km 677 "
Luciana I 418,933Km 3410 DISTRITAL
Luciana II   668 pombos
Usagre   567 "
Obejuna II   3022 DISTRITAL
Obejuna I   678 pombos
Albacete II   1888 DISTRITAL
Usagre   10º 3615 DISTRITAL
Cardena   11ª 537 pombos
La-Roda   13º 348 "
S.Bento   13º 3812 DISTRITAL
La-ginette   19º 244 pombos

 

2012-gold male ring-5th speed-pigeon middle distance pigeon 11th-12th pigeon background
2013-gold male ring-Ace-pigeon 1st pigeon middle distance pigeon-1 deep-12th Pigeon speed

Mr Dekker
I am grateful for the magnificent birds I have sent thank you

Duardo

8410634-08

Harry Aspin - februari 2013

One son off the hen that escaped (daughter of the terrorist) when paired to a son of the 871 has flown exceptionally well, he flew every race in the programme including Niort. More than 800 kilometres on ab very hard day, he was 2nd club and 2nd federation (on the day)

Last year as a 2 year old he was sent to poitiers. 800 kilometres in a very prestigious 2 bird club and finished 2 nd. Beaten only by the pigeon featured on the front. Cover of the British Homing World which I will send you the photograph. I think that this pigeon is one of the best middle to long distance pigeons in the world!

Gerrit Rispens - Smilde

Hierbij een reactie op de bon die ik kocht voor een jong uit de 2e ronde 2011.

Indien mogelijk uit de kweeklijn van de 610.
Ik heb er nog 2 kleinzonen van.

De 165 vloog: 1e Beek op 456 duiven in de vereniging en 1e Haasrode op 15.560 duiven in afdeling 10 en werd 2e asduif Vitesse in afdeling 10.

De 032 werd 2 x asduif Vitesse in de vereniging en werd 1 x asduif in de C.C. Assen.

Ik ben hier zeer content mee, daarom mijn voorkeur voor een duivin uit die lijn.

Harry Aspin - juni 2010

Just a note to let you know that a yearling hen from a son of the 871 x a daughter of the terrorist won a very hard race for me with a strong head wind from 313 miles across the channel This will probably be 4th Federation flying 14 miles further than the 1st two and 18 miles further than the 3rd.

Hans Knetsch - 1e nationaal ZLU Narbonne 2009

Comb Geerlings - Duin

Henk Jongewaard –Westzaan

Sinds jaar en dag weet de goedlachse penningmeester van de Zaanse Concours Commissie de weg te vinden naar Kweekhok-GEMADE-Assendelft.

henk jongewaardElk jaar verhuizen er wel een paar jongen naar Westzaan die mee helpen de vele kampioenschappen die Henk jaarlijks verdient binnen te halen. Inmiddels zitten er al weer een aantal van op de kweekhokken van Henk.

Één daar van haalde hij als ei en kreeg het ringnummer NL.96-2043554. Deze doffer ontpopte zich niet alleen als fantastisch vlieger met prijzen als 33e van 10260 duiven, 35e van 3486 duiven, 34e van 4305 duiven, 14e van 4822 duiven, 27e van 2396 duiven etc. etc., maar ook als prima duif op het kweekhok.

Zoals de “554” in kampioensstijl vloog, zo doen ook zijn kinderen dat. Vaste waarden op het Hok en kweekhok  van Henk Jongewaard.

Na een aantal slechtere jaren op de dagfond werd 2008 een succesvol jaar, vooral de nazaten van de duiven van Kweekhok GEMADE lieten zich op elke dagfondvlucht van voren zien met als mooiste prijs de 56e Nationaal op Blois tegen 43.064 duiven.

De stamkaarten:
NL.04-1871993
NL.06-2054341
NL.06-2054347
NL.06-2054374
NL.06-2054385

 

EEN ONGELOOFLIJKE PRESTATIE VAN HANS KNETSCH OP ‘MARSEILLE (van Toppigeons)

http://www.toppigeons.nl/images/pigeon.gifEEN ONGELOOFLIJKE PRESTATIE VAN HANS KNETSCH OP ‘MARSEILLE
http://www.toppigeons.nl/afb/inf4247.jpg1e FONDCLUB “DE GLAZENSTAD”, 1e AFD. ”.DE KUSTSTROOK”, 5e NAT. Z.L.U
.
EN DIT AAN DE KUST MET EEN HARDE WESTEN WIND


Door het slechte weer werd Marseille pas na 7 dagen mand gelost en het werd een keiharde vlucht. De mistral met wel 75 km. per uur, pal op kop, begonnen onze duiven aan een keiharde opgave. Alleen de allersterkste duiven met een prima conditie zouden deze opgave tot een goed eind kunnen brengen, want ook in midden Frankrijk kregen ze met een harde noordwesten wind te maken. Hoe noordelijker hoe westelijker de wind in kracht toe nam en de verwachtingen, hier in het westen, waren dan ook niet hoog gespannen, de duiven werden de oostkant opgedreven.
Vooral in Duitsland vielen er in de avond veel duiven en zelfs 3 in Limburg, aan deze kant hielden we ons hart vast, wat moest dit worden.

Woensdagmorgen werd ik al vroeg gebeld door Aad v. Bergen Henegouwen met de melding dat Hans Knetsch om 8.02 uur een duif gekolkt had, tegen al het geweld in het oosten, en nationaal een zeer vroege. Ik was sprakeloos, met deze westenwind, een duif aan de kust, dit moet een vergissing zijn, maar Aad verzekerde mij dat het echt waar was, kijk maar op de meldingen van de Z.L.U..

“JOPIE” een zwarte duivin, waar Knetsch er velen van heeft, door zijn Wanroy stam, presteerde het weer. Vorig jaar op “IRUN” ook met harde westenwind, viel zij op de vensterbank en maakte Hans wakker, die net wat ingedommeld was op de bank
Ik heb haar toen in mijn handen gehad, een plaatje, met alles erop en eraan.
Dit jaar ging zij weer mee, als eerst getekende op jongen van 5 dagen en als je de omstandigheden van deze Marseille bekijkt is het bijna een wonder, zo vroeg aan de kust een duif.
‘JOPIE” met ringnr. 04-1941602 ( vloog al een 84e en 70e Nat. en nu de 5e Nat.) Stamt van moeders zijde van een gekregen duif van Gerard Dekker. Assendelft, uit vd. Heijde/ Volkens (Bonte Koppel x Kuypers) x inteelt “Witbuik” via Bijenhof. Aan vaders kant uit de 30e Nationaal in ’97. Batenburg x het eigen Wanroy soort. Dus een zeer geslaagde kruising via Gerard Dekker, die zelf ook een fantastisch “KNETSCH KOPPEL” bij zijn kwekers heeft zitten. Zelf heb ik hier in het voorjaar en van de zomer twee koppels jongen uitgehaald, want deze duiven zijn zeer zeldzaam.

Over Hans Knetsch zijn al vele reportages in de loop der jaren verschenen en alles gaat nog net zo als vroeger. Er staan 6 hokken, twee voor 12 weduwnaars en een nesthok voor ongeveer 30 koppels, een kok voor de 60 jonge duiven met ren,. Kweekhok met ren (hoofdzakelijk oude vliegers). De hokken (ligging) staan in alle richtingen. Verluchting via open plafonds, geen verwarming en weinig glas aan het voorfront.

Hans korfde 11 duiven in en zijn 2e en 3e duif staan ook steen vroeg, zijn 2e is ook een duivin van zijn eigen Wanroy soort en de 3e is de enige weduwnaar die meeging
In de Fondclub waren dit de 1e ,6e en 9e , drie duiven bij de eerste 10, fantastisch..

Veel grote en commerciële hokken, die enorm aan de weg timmeren, staan of zie je dit jaar niet, een enkele heel wisselvallig, maar Hans zonder alle poeha staat er altijd, jaar in jaar uit.
De gezelligheid bij zijn duiven vind je ook in zijn huis, altijd zit het er vol met kennissen en vrienden en iedereen is welkom. Dit is HANS.

Namens het hele bestuur van Harte gefeliciteerd

Wim van Rijk.

Bryan and Anthony schreven:

Gerard, a son of a hen you sold us is going to stock now.

Here is his race record:

WHU2005S05274
5th fed 1061 birds as young bird - 1st club
20th fed 1307 birds as yearling - 1st club
7th fed 1118 birds as yearling - 1st club
6th fed 730 birds as yearling - 1st club
1st fed 2831 birds as 2 year old - 1st club
20th fed 1325 birds as 2 year old - 1st club
11th fed 2026 birds as 2 year old - 1st club
28th fed 1819 birds as 2 year old - 1st club
34th fed 1325 birds as 2 year old - 1st club
35th fed 2484birds as 3 year old - 8th club
10th fed 1520 birds as a 3 year old
28th fed 607 birds as a 3 year old - 2nd club( beaten by loftmate)
31st fed 410 birds as a 3 year old - 2nd club(beaten by loftmate)

many thanks for the 2 hens, both have bred winners and their children are now breeding winners,

Bryan and Anthony

 

F.S.Kramer & zoon Wormer schreven:

Van Gerard Dekker te Assendelft werd de duivin 91-1923541 alias Gerardje gekocht via een bonnenverkoop. Zij was niet alleen een superieure vliegduif, maar ook als kweekster heeft ze een grote invloed gehad op de opbouw van de kolonie. Uit de Olympiade en Gerardje werd de “716” gekweekt. Gekoppeld aan de “914” (soort vader Van der Wegen/Tournier) werd o.a. de Goeie Rooie gekweekt. Deze doffer werd 7e beste dagfondduif WHZB in 1998 en 1e kampioensduif Dagfond van de Afdeling Noord Holland in 1999, Als kweker vererft hij zijn superieure kwaliteiten door. Hij is o.a. vader van de Ouwe Vale (7e en 15e NPO Tours tegen meer dan 7200 duiven) en de Havik (7e NPO Etampes tegen 14.785 duiven en 8e Montlucon tegen 5226 duiven)

Comb. Geerlings van Duin uit Noordwijkerhout schreven meerdere malen:

Uit de blauwe doffer van jouw had ik 2 jaarlingen in de ploeg zitten en ze hebben best gepresteerd. Dit jaar heb ik er weer een paar doffers uit en 1 duivin die vlogen als jong ook goed. Elk was een of meerder keren als eerste op het hok. Ook hiervan blijven er in de ploeg voor 2006

Nog even over de jongen uit de blauwe doffer.
Twee jaarlingen heb ik gevlogen en ondanks dat het niet flitsend ging hebben die toch heel goed gepresteerd. Dit jaar heb ik er 4 jongen van met de nestzus van de "904" de "905".
Drie doffers en een duivin.
De oudste heb ik goed ingespeeld en de duivin heeft twee zeer goede prijzen gewonnen.
De laatste twee zijn zomerjongen en heb ik zelf afgericht vanuit Hardinxveld- Giesendam. In 1x mee.  Ze bleven gelijk een nacht weg maar de andere dag kwamen ze laat op de dag thuis.
Ze staan me zo aan dat ik er een plaatsje voor vrij maak. Dat betekent dat ik met 5 zoons uit de blauwe ga vliegen (als er geen mankementen tussen komen).

Hallo Gerard,
Ik ben blij weer eens een aanleiding te hebben om je te mailen.
Ik zag dat je een mooie uitslag heb neergezet vanuit Ablis. Wat een snelheden hé.
Wij hebben ook weer eens iets te vieren want we spelen de 1e in Duin & Bollenstreek en tot nu toe 8e ( nog 3 verenigingen te gaan) in de Kuststrook vanuit Chantilly.
Het is een jong van de blauwe "260" met weer een andere zuster van de "904".
Belooft misschien nog iets voor de komende dagfondvluchten.
Ad zegt dat hij nog een bon van je heeft gekocht via internet op de bonnenverkoop van Zaanstreek Noord. Hij vraagt of je nog zo'n duif hebt.

referentie Chantilly

Sjoerd Bierlee Assendelft schreef:

Beste Gerard,
Bedankt voor de fantastische topper die ik van je heb mogen bekomen "NL 04-1874206" de "KAYDY'

Werd in 2006: 1e duifkampioen Oud
1e duifkampioen Midfond
Dit in een van de sterkste verenigingen van Rayon C, Afd 6, "Zaanstreek Noord"

Heel fijn dat er nog zulke duivenvrienden zijn.

Groeten,
Sjoerd Bierlee

De NL.06-2057915,   6e generatie die achtereenvolgend 1e prijs provinciaal wint

Na de succesvolle vlucht vanuit Bourges werd door Robert niet ingekorfd voor Blois. De reden was dat de duiven zich vol hadden gevreten met piepschuim! Robert zijn hok is een redelijke bouwval. De plaat piepschuim in de tussendeur om de doffers en de duivinnen te scheiden was naar beneden geschoven. Op de inkorfdag merkte Robert dat de kroppen van alle duiven bomvol zaten met iets zachts. Opeens zag Robert dat de mest vol zat met bolletjes piepschuim en zag dat de plaat aan beide kanten (dus door de doffers en duivinnen) was aangevreten. Toch leken de duiven redelijk hersteld met dus de 18e vanuit Baden-Baden en de beste hokprestatie van het Rayon.

 In de aanloop op de vlucht Müllheim voorspelde Robert al dat de Skydiver in goeden doen was. De mest was namelijk erg slap (!?), net als een soort breiige massa. Net als voor Bourges en Baden-Baden. In het hok is het een nogal drukke duif die erg irritant is voor zijn hokgenoten. Twee weken geleden kreeg hij zijn oude duivin weer terug die Robert was verspeeld. Misschien dat dit de reden was voor het drukke gedoe (en de bijbehorende slappe mest) en de topprestatie.

 Robert geeft niet veel om stambomen en kampioenschappen. Daarom was in de vorige reportage op de rayonwebsite (met betrekking tot de eerste prijs op Bourges) een foutieve afstamming opgegeven. Het betrof hier namelijk de afstamming van een andere “915” die Robert ook heeft. Maar ere wie ere toekomt: De Skydiver (06-2057915) is namelijk als jonge duif gekregen van Gerard Dekker te Assendelft. Gerard heeft al menige eerste prijswinnaar geschonken. Naar eigen zeggen vindt hij kweken leuker dan vliegen en geniet hij net zoveel van een goede prestatie van een door hem gekweekte duif bij een ander dan dat hij zelf een vroege duif heeft. De Skydiver heeft het kopvliegen niet van een vreemde. Het zit namelijk in de familie Zijn vader is de 871 die bij Gerard Dekker een 1e NPO op Tours heeft gespeeld. Opa (242) was 3e Nationaal Duifkampioen Dagfond met o.a. een 1e op Bourges. De moeder van de Skydiver komt uit de “Terrorist” die bij Gerard top vloog op de vitesse/midfond en gekoppeld was aan de “Three Times” (kruizing J.C. de Zwart/ Van de Veeke).

871

Ger Bijenhof stuurde een foto van "De Denita" 5e nationaal Montauban.

De Denita

Hij schreef daarbij:

Gerard,

de duivin welke in 2007 bij mij een 5e nationaal Montauban speelde + teletekst komt uit rechtstreekse nazaten van jouw. Als je er nog meer hebt, die dit kunnen heb ik er altijd plaats voor.

nogmaals bedankt en groeten Ger Bijenhof, Middenmeer

 

Combinatie Dekker-vd Herik speelt 8e op Blois in de vereniging

Gerard,

Ofschoon we ons vooral richten op de overnachtfond hebben we dit seizoen ook alle dagfond wedstrijden meegespeeld. Op die manier kunnen de overnachtfondduiven oeffenen voor het grote werk. Inmiddels hebben we ook een aantal 'snellere' duiven op de hokken, waaronder een aantal van jou. Mede dankzij deze duivin hebben zijn we als 4e geeindigd op de dagfond in de vereniging.

Bedankt voor je goede duiven.

Combinatie Dekker-vd Herik

bla

Ludo DEGEEST - BIERBEEK - Belgie

Dag Gerard,

Het is een tijdje geleden dat ik nog iets heb laten horen van mij.
Heb onlangs een bon gekocht van jou, meerbepaald van de Witpen van Almelo.

Heb je nu wat zitten dat je wegdoet voor deze bon of dien ik te wachten tot volgend jaar?
Verleden jaar had ik ook een bon van jou kunnen bemachtigen, het was een koppel eieren van koppel 13.

Deze zijn nu thans 2 zeer mooie duivers geworden, om te stelen.
Ik ga er dit jaar mee kweken, heb ze allebei opgeleerd tot 250 km. Ze gingen steeds voor sport mee en waren altijd bij de eerste vijf thuis.

Ga ze dit jaar niet spelen maar er mee kweken.

Ik stuur je nu deze mail om te zien of je nog wat wegdoet voor de bon die ik thans heb aangekocht.
Ik moet ook eindje rijden om tot bij jou te komen.

Met vriendelijke groet,
DEGEEST Ludo
3360 BIERBEEK
Belgie

Hans Knetsch, Katwijk

Seizoen 2007

Hans Knetsch, Katwijk wint 1e prijs Irun
In fondclub “De Glazen Stad” met een duivin die eerder dit jaar al de 78e nationaal van St.Vincent won.

De duivin die dit presteerde is gekweekt uit een Van Wanroydoffer van Hans x een duivin van Kweekhok – GEMADE  - Assendelft uit Batenburglijnen.

Hans Knetsch Hans Knetsch – Katwijk aan de Rijn

Bryan Williams uit Swansea (Engeland)

Haalde in 2004 twee jonge duiven, waarvan 1 rechtstreeks uit het stamkoppel de 747 x 785,
de ander was een kleinzoon uit dit koppel.

stamvader, ook succesvol bij Bryan

Hij schrijft dat de duiven een fantastische nakweek geven, met de nazaten vliegt hij aan de
top van zijn afdeling (federation). Hij heeft met deze duiven inmiddels vele vluchten gewonnen.
Zijn beste uit deze duiven is een doffer die won de 1e in de afdeling tegen 2800 duiven,
10e tegen 1800 duiven, 21e tegen 2100 duiven en besluit hij, deze duif is onze topduif en is
Inmiddels 5 keer binnen de eerste 30 in de afdeling geëindigd in concoursen van 1000 tot 3000 duiven

many thanks, he looks a top pigeon. we have mated the chequer pied from you back to the red cock,
when they were mated in 2005 they bred our number 1 racer who has won
Number WHU2005S05274  
5th fed 1061 birds as young bird
20th fed 1307 birds as yearling
7th fed 1118 birds as yearling
6th fed 730 birds as yearling
1st fed 2831 birds as 2 year old
20th fed 1325 birds as 2 year old
11th fed 2026 birds as 2 year old
28th fed 1819 birds as 2 year old
34th fed 1325 birds as 2 year old

so far, he is still in our race team for 2008 so hopefully he will win a few more.

he has also won 7 x 1sts in our club.

have a fantastic 2008 with many winners and keep in touch
goodluck

Bryan