Gerard Dekker

Gerard DekkerEven voorstellen, Vanaf mijn jeugd zit ik tussen de dieren, thuis waren er altijd honden, katten, konijnen, volièrevogels en kippen. Op mijn vijfde verjaardag kreeg ik van mijn vader, de eerste duif, een Turkse tortel. Hij werd 21 jaar oud. Als 12 jarige werd ik gepakt door de postduivensport en als 16 jarige werd ik lid van P.V. Zaanstreek-Noord in Wormerveer. Tot ik in het huwelijksbootje stapte maakte de duivensport deel uit van mijn leven. Een achttal jaren later (1980) was ik herintreder in de duivensport.

Vanaf 1981 is het goed gegaan, met uitzondering van de jaren waarin verhuisd werd, waren er kampioenschappen en kampioensduiven. De meest aansprekende duif die ik had was de "610" die zowel bij WHZB als in de Vredesduifcompetitie 2e beste midfonddoffer werd. Hij werd later een formidabele kweker. Diverse nazaten waren goed voor een 1e prijs provinciaal. In mijn huidige kolonie vloeit zijn bloed nog rijkelijk door de aderen van een groot aantal duiven. Zo ook in de 2e beste nationale dagfondduif "242" (in 2002) en zijn hokgenoten die me 5e nationale dagfondkampioen van Nederland maakten.

Door verandering van baan en de tijd die daarvoor nodig is heb ik een aantal jaren geleden besloten het vliegen op de 2e plaats te stellen en hoofdzakelijk verder te gaan met mijn grote liefde in mijn hobby het kweken.

Het programmaspel wordt gespeeld onder de naam G.S. Dekker.