Waren dat in de jaren 1979 tot 2014 hoofdzakelijk dezelfde lijnen, namelijk de kinderen en nazaten van de Benson "106" van wijlen Stan Raeymaeckers uit het Belgische Emblem, waarbij deze doffer, de absolute stamvader van mijn hok werd gekocht op de verkoop in Bis na het overlijden van Charel Goossens.
Deze doffer de Benson 106 werd gekoppeld aan een duivinnetje uit de lijnen van Ab en Jan Loots uit Krommenie, toentertijd de kampioenen hier in de streek of eigenlijk heel Noord Holland.
Met de duiven van deze beide mannen werden velen groot dat wil zeggen ze werden van krabber opeens melker.
Ook mijn prestaties waren tot die tijd onder peil totdat door toedoen van de Benson "106" gekoppeld aan de "404" het Lootsduivinnetje, het latere Superkweeksterje hun jongen zich begonnen in de etalage te vliegen.
Het Superkweeksterje was ook een verhaal apart, als jonge duif vloog ze op haar 1e vlucht de 1e prijs en avonds bij het uitlaten bleef ze weg. En ze bleef 3 maanden weg totdat ze opeens weer onherkenbaar op het huis zat. Prachtig uit geruid en prima verzorgd.
Ik nam haar mee voor een keuring bij Charel Goossens en die zei maar een ding, achter het gaas en nooit meer los. Achteraf heel blij dat ik zijn raad heb opgevolgd.
Gekoppeld aan de Benson "106" gaf ze kopvliegers aan de lopende band, niet alleen bij mij maar bij velen die er een jong van kregen of hier kochten. De bekendste zoon was de Benson "610"die zich direct ontpopte als absolute topvlieger, hij werd in zijn jeugd 2e kampioensduif jong in Kring 2 van de Afdeling 6 (Toen nog de afdeling Noord Holland) als jaarling vloog hij 2x 1e provinciaal met nog een reeks van prijzen in de vaderlandse competities zoals Wie Heeft Ze Beter en de Vredesduifcompetitie werd hij 2e. Hij werd op jonge leeftijd op het kweekhok geplaatst.
De Benson "610" heeft niet voor niets op het kweekhok gezeten, hij bracht met verschillende duivinnen, maar meestal met het Superkweekstertje "404" minimaal 6 generaties 1e provinciale overwinnaars, kampioens- en teletekstduiven.
De provinciale winnaar de "871" de Tours kwam uit een zoon van de "610", de "242" de Bourges deze werd zelf 3e nationale kampioensduif Dagfond en hij was een van de duiven die zorgde dat het 4e nationale kampioenschap Dagfond naar Assendelft kwam.
Naast deze Benson dynastie werd er regelmatig wat bijgehaald dit waren onder andere duiven van Hans v.d. Veeke uit Westdorpe, toentertijd een fenomeen op de dagfondvluchten. Van Hans de Zwart uit Steenwijk kwam een hele reeks buitengewoon presterende Janssenduiven, duiven waar heel veel mensen in Nederland mee zijn geslaagd. Natuurlijk zijn dit er wel meer, maar de duiven van genoemde liefhebbers hadden de grootste impact op mijn hokken.
In 2015 ging ik met pensioen en schafte mij een paar andere duiven aan bij Hans van Vliet in Nijkerk, misschien wel de beste aankoop die ik ooit heb gedaan. Dit waren de Blauwe Messi en het Grijs Vlietje, zij gaven de 1e prijswinnaar "de Peronne", die gaf de 1e prijswinnaar de Vierzon, die gaf de Zoon Vierzon en de zoon Vierzon gaf alweer de Bonte favoriet. In korte tijd werd een familie gebouwd van 5 generaties topvliegers. Naast de inbreng van de van Vlietduiven heb ik door contacten onder ander via facebook duiven met diverse liefhebbers geruild een van de meest succesvolle ruilduiven kwam van Wim Wolf uit Wanneperveen, duiven die de dagfond met 2 vingers in de neus klaren.
Anno 2018/19 wordt veel samen gekweekt met Cees Nagel uit Den Helder. Dat Cees weet wat 1e prijzen provinciaal vliegen is op de langste afstand in Noord Holland is bekend en ook Cees zijn 8e nationale dagfondduif komt uit een bij mij geboren duif. Wij zijn beiden dus goed geslaagd met elkaars duiven. De duiven waarmee we samen kweken hebben bijna allemaal het bloed van die andere grote Den Helderse kampioen, Peter Crans in de aderen.
Naast deze programmaduiven in het kweekhok is er een apart kweekhok voor de overnachtfondvliegers. De meeste duiven die hierin zitten dragen overwegend het van Wanrooybloed in de aderen en zijn allemaal afkomstig van de grote Katwijkse kampioen Hans Knetsch.
We staan aan de vooravond van het seizoen 2021, met een kwalitatief goed gevuld kweekhok ga ik er van uit dat het huidigekweek bestand alleen maar mooie dingen gaat brengen.